Την εβδομάδα που μας πέρασε ολοκληρώθηκε ένα από τα πιο σπουδαία trade των τελευταίων δέκα ετών στο NBA. Οι Nets μετά από μεγάλη προσπάθεια και συζητήσεις πολλών μηνών κατάφεραν να μετατρέψουν τον James Harden σε μόνιμο κάτοικο Νέας Υόρκης και να βάλουν φωτιά στο ΝΒΑ.
Από τη μία το επίτευγμα είναι σπουδαίο και το front office μπορεί να νιώθει περήφανο που κατάφερε μέσα σε 18 μήνες να φέρει τρεις superstars αθλητές στο συγκεκριμένο franchise. Από την άλλη οι εκπτώσεις τους στο υπόλοιπο ρόστερ είναι φανερές και αναπόφευκτες.
Πάμε να δούμε τί κέρδισαν και τί έχασαν οι ομάδες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο trade.
Houston Rockets
Ας επιστρέψουμε στην off season του 2020, εκεί που οι Rockets έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα δεν υπολόγιζαν, ούτε τον D’Antoni, ούτε τον Morey, ούτε έναν από τους δύο superstars της ομάδας, τον Russell Westbrook.
Από την άλλη υπολόγιζαν και ήθελαν να κρατήσουν τον franchise player τους, τον James Harden, ο οποίος όμως δεν είχε καμία διάθεση να περάσει τα prime χρόνια του σε μια ομάδα που βρίσκεται σε rebuild.
Ακόμα και η μετακίνηση του Wall στο Houston, όπως και η υπογραφή του Wood στην free agency δεν ήταν αρκετές για να μεταπείσουν τον Harden, ο οποίος είχε πάρει την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από το περιβάλλον των Rockets.
Η αλήθεια είναι πως το νέο front office της ομάδας δεν διαχειρίστηκε καλά ούτε την υπόθεση του Russ, ούτε εκείνη του Harden.
Για την πρώτη είχα ξαναγράψει πέντε πράγματα και σε προηγούμενο άρθρο μου. Ουσιαστικά έδωσαν ένα κακό συμβόλαιο, για άλλο ένα κακό, ποντάροντας όμως ότι ένας all-star αθλητής (παρά τα δύο χρόνια αποχής του) θα ήταν ικανός στο να ψήσει τον Harden να δώσει μια ακόμη ευκαιρία στην ομάδα.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη φυσικά, άρα εκ του αποτελέσματος το trade για τον Wall σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο, καθώς το συμβόλαιο του θα αποτελέσει βαρίδι για μια ομάδα που πιθανότατα τα επόμενα χρόνια θα βρεθεί σε μια διαδικασία tanking.
Και πάμε τώρα στην περίπτωση του Harden. Εκεί πραγματικά περίμενα πως η ομάδα θα κάνει υπομονή μέχρι να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να πάρει ένα αντάλλαγμα αντάξιο του μεγέθους του JH13.
Το trade που έκανε με τον LeVert και τα μελλοντικά picks και στην συνέχεια το trade του LeVert με τον Oladipo, δεν θα το χαρακτήριζα ως value.

O Oladipo ναι μεν είναι ένας all-star παίχτης, όμως αυτή την στιγμή το status του δεν είναι αυτό. Η εικόνα του στο παρκέ δείχνει έναν αθλητή που δέκα μήνες μετά την επιστροφή του στα γήπεδα, ψάχνει ακόμη να βρει τα πατήματα του. Δεν θυμίζει επ’ουδενί τον Oladipo της διετίας 2017-19, όταν έφτασε μέχρι και στο σημείο να κληθεί στο all-star game.
Όμως ο τραυματισμός του στο γόνατο αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός και η αλήθεια είναι πως δείχνει να έχει πάει αρκετά πίσω τον Αμερικάνο αθλητή. Προσωπικά αμφιβάλλω αν θα καταφέρει ποτέ να επιστρέψει στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν.
Επίσης μην ξεχνάμε πως ο Oladipo σε λίγους μήνες θα είναι free agent, και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα ψηνόταν να παραμείνει σε μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία rebuild. O Victor για να ανανεώσει θα ζητήσει ένα max συμβόλαιο (ειδικά αν γράψει καλούς αριθμούς, στο υπόλοιπο της σεζόν) και δεν ξέρω αν οι Rockets επιθυμούν να του το δώσουν, καθώς ήδη έχουν φορτωθεί ένα κακό τέτοιο (του Wall). Δεν ξέρω λοιπόν κατά πόσο είναι σοφό μια ομάδα που θα βρεθεί σε φάση rebuild, να δώσει δύο πολύ καλά συμβόλαια σε αθλητές που προέρχονται από πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, χωρίς να μπορεί να τους εγγυηθεί κάποιος ότι θα καταφέρουν να επιστρέψουν σε top επίπεδο.
Από την άλλη ακόμα και να το προσφέρουν αυτό το max contract, δεν είναι δεδομένο πως ο Oladipo θα αποφασίσει να παραμείνει εκεί. Η καλοκαιρινή free agency μετά τις πρόωρες ανανεώσεις του Γιάννη, του George, του Adebayo, του Mitchell, του LeBron, του Tatum και του Gobert θα είναι μια φτωχή τέτοια.
Ο Oladipo λοιπόν πιθανότατα θα είναι από τα πιο hot ονόματα. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να βρει λοιπόν αυτά τα λεφτά και κάπου αλλού, πχ σε μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό.
Με λίγα λόγια υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, το βασικό αντάλλαγμα που πήραν οι Rockets, για έναν από τους καλύτερους παίχτες στην Λίγκα, να φύγει και να τους αφήσει για άλλες πολιτείες σε λίγους μήνες, είτε να παραμείνει και να μην καταφέρει να επιστρέψει ποτέ σε ικανοποιητικό επίπεδο, φορτώνοντας μάλιστα το cap της ομάδας με άλλο ένα κακό συμβόλαιο.
Όπως αντιλαμβανόμαστε οι Rockets δεν έκαναν ένα καλό deal για την ανταλλαγή του Harden. Ίσως η πίεση που δέχθηκαν από τον παίχτη για άμεση ανταλλαγή, να τους έφτασε στο σημείο να πάρουν αυτή την απόφαση.
Από την άλλη ο ιδιοκτήτης της ομάδας σε μια στιγμή εγωισμού αποφάσισε να κόψει κάθε επαφή με τους 76ers, λόγω της προσωπικής του κόντρας με τον Morey (δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από το Houston). Φυσικά οι 76ers είναι μια ομάδα που θα μπορούσε να δώσει πολύ καλύτερα ανταλλάγματα στους Rockets προκειμένου να χτίσουν πάνω στο δίδυμο Harden-Embiid, όμως ο εγωισμός του προέδρου ήταν αυτός που διέκοψε κάθε επαφή και έτσι προτίμησε να πορευθεί με τον Oladipo…
Το μόνο ενδιαφέρον που έχει αυτό το trade από πλευράς Houston είναι τα μελλοντικά picks που κατάφεραν να αρπάξουν από τους Nets. Αυτά στο μέλλον μπορεί να τους φανούν χρήσιμα για την δημιουργία μιας ομάδας από το μηδέν.
Συνολικά προφανώς μιλάμε για ένα κακό trade και είναι το δεύτερο τέτοιο μέσα σε λίγους μήνες.
Brooklyn Nets
Οι Nets είναι η ομάδα που πυροδότησε τη βόμβα για την έναρξη αυτού του mega trade που συνολικά ενέπλεξε τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Το front-office έδωσε γη και ύδωρ, ώστε να καταφέρει να χωρέσει στην ίδια ομάδα τους τρεις all-star αθλητές του.
Το all-in που έκαναν οι Nets σε όλη την φάση είναι τεράστιο. Είναι τόσο μεγάλο που προσωπικά δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο τα τελευταία χρόνια.
Επέλεξαν να αδειάσουν εντελώς τον πάγκο τους και να δώσουν όλα τα μελλοντικά picks τους, για να δημιουργήσουν μια τριάδα που θα τρομοκρατεί τους αντίπαλους.
Οι ισορροπίες βέβαια σε τέτοιες ομάδες πάντα είναι πολύ λεπτές.
Για εμένα την όλη φάση θα την ορίσει ο Durant. Αυτός θα κληθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και να μοιράσει τους ρόλους και τις μπάλες στους άλλους δύο superstar συμπαίχτες του.
Ο Durant εξάλλου έχει ξαναβρεθεί σε ανάλογη φάση, όταν ταίριαξε ιδανικά στο παιχνίδι των Warriors, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν άλλοι τρεις all-star αθλητές στο πλάι του (Curry-Thompson-Green).
Το θέμα είναι πως οι συμπαίχτες του Durant δεν είναι πλέον ο Curry και ο Thompson, δύο αθλητές δηλαδή που με μεγάλη προθυμία έκαναν εκπτώσεις στο παιχνίδι τους για να κυριαρχήσουν ως ομάδα.
Συμπαίχτες πλέον του Durant είναι ο Harden και ο Irving. Ο πρώτος ήταν πάντα ο βασικός χειριστής σε ομάδα contender και ο δεύτερος ήταν ο τύπος που απαίτησε trade για να φύγει από την ομάδα του LeBron γιατί δεν επιθυμούσε να έχει τόσο “δεύτερο” status.
Κι αν ο Harden γνώριζε ότι για να πάει εκεί θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και γενικά μοιάζει να είναι ok με την όλη φάση, δεν είμαι τόσο σίγουρος για τον Irving. Ο Irving επέλεξε να πάει δίπλα στον Durant, μιας και ο Kevin δεν είναι τόσο ball dominant όσο ο LeBron, και φυσικά δεν έχει το ίδιο εκτόπισμα σαν προσωπικότητα όπως έχει ο Βασιλιάς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Durant είναι μικρή προσωπικότητα, είναι σαφές).

Στο μυαλό του Kyrie, ο Durant εκτός από ένας καλός φίλος (με LeBron δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις), είναι και ένας αθλητής που θα του επέτρεπε να διαχειρίζεται αρκετές περισσότερες μπάλες, ενώ ταυτοχρόνως θα έκαναν πρωταθλητισμό (κάτι που δεν μπόρεσε στους Celtics).
O ερχομός του Beard όμως φέρνει νέα δεδομένα στο τραπέζι μιας και ο Irving θα πρέπει να κάνει κι άλλες εκπτώσεις στο παιχνίδι του για να είναι λειτουργικός μέσα στο σύνολο. Θα πρέπει να παίξει αρκετά πλέον μακριά από την μπάλα και να βγάλει και ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι.

Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Στην αρχή ίσως δούμε όρεξη από όλους για συμβιβασμό, όμως δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα στην πρώτη στραβή, όταν θα πρέπει να μοιραστούν οι ευθύνες ανάλογα με το status των παιχτών στην ομάδα. Μιλάμε για τρεις παίχτες superstars, για τρεις παίχτες με μεγάλες προσωπικότητες και για τρεις παίχτες που δεν συμβιβάζονται εύκολα.
Ο Durant αν ήθελε τον συμβιβασμό θα έμενε για πάντα στους Warriors και μέχρι το τέλος της καριέρας του θα είχε άλλα πέντε δαχτυλίδια. Ο Irving αν συμβιβαζόταν θα έμενε στο πλάι του LeBron ή θα εμπιστευόταν το process των Celtics (ασχέτως κι αν προσωπικά πιστεύω πως ο Stevens με τον Ainge χειρίστηκαν την όλη υπόθεση λάθος και ουσιαστικά δεν εκμεταλλεύτηκαν ποτέ το elite παιχνίδι του Irving). Ο Harden αν συμβιβαζόταν θα έμενε στο Houston και θα συνέχιζε να γράφει αριθμούς MVP, όντας ο βασικός χειριστής της ομάδας.
Για να είναι όλοι λοιπόν χαρούμενοι ο Nash πρέπει να κάνει το εξής απλό. Θα πρέπει να ανεβάσει το pace στον Θεό. Να δώσει κατοχές στους παίχτες του. Να τους δώσει όσες πιο πολλές μπάλες γίνεται, έτσι ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι στο τέλος της ημέρας.
Και φυσικά θα πρέπει να μοιράσει τις ευθύνες μαεστρικά στο crunch time. Όταν δηλαδή όλοι οι leaders απαιτούν να έχουν την μπάλα στα χέρια τους. Ο Nash γενικά είναι έξυπνος άνθρωπος και σπουδαία προσωπικότητα και θεωρώ πως οι αποφάσεις που θα πάρει θα είναι σεβαστές από όλους στην ομάδα.
Το ανέβασμα του pace φυσικά είναι και μια τακτική που θα τους βοηθήσει πάρα πολύ και στο αγωνιστικό κομμάτι. Για να είμαι ειλικρινής το ρόστερ των Nets αυτή την στιγμή έχει πάρα πολλά κενά. Το supporting cast είναι πραγματικά φτωχό. Και δεν είναι φτωχό μόνο από πλευράς ποιότητας (τέτοιο πχ ήταν και το περυσινό των Lakers, το οποίο βέβαια κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα), είναι φτωχό και από πλευρά ποσότητας, όπως και από θέμα χαρακτηριστικών.
Με λίγα λόγια από το ρόστερ των Nets υπάρχουν συγκεκριμένες ελλείψεις σε χαρακτηριστικά, ώστε να μετατραπεί αυτό το σύνολο σε ένα two way τέτοιο (πάντα τα two way σύνολα είναι αυτά που κάνουν πρωταθλητισμό).
Για την ακρίβεια λείπει η on ball πίεση στα guard, την οποία πχ θα μπορούσε να δώσει ο Dinwiddie. Επίσης λείπει πολύ ο 3D χαρακτήρας από τους forward της ομάδας, όπως γενικά παίχτες στις ενδιάμεσες θέσεις που θα βάλουν τα χέρια τους πάνω στην μπάλα, θα σπρώξουν στο post, θα κυνηγήσουν πίσω από τα screen, θα κρατήσουν τις σωστές αποστάσεις ώστε να κάνουν contest κάθε σουτ και που θα μπορούν να αμυνθούν με αξιοπρέπεια μακριά από την μπάλα.
Τέτοιοι αυτή την στιγμή στο ρόστερ είναι μόνο ο Green και ο Brown, οι οποίοι όμως είναι αθλητές χαμηλότερου επιπέδου (ειδικά ο Brown).
Πλέον με την αποχώρηση του Allen βέβαια το πιο χοντρό πρόβλημα εντοπίζεται στην θέση του center, εκεί που πλέον υπάρχει μόνο ο Jordan για να καλύψει την θέση.
Είναι δεδομένο πως έτσι δεν μπορεί να βγει η χρονιά και πως σίγουρα στην θέση αυτή θα παρθεί κάποιος αθλητής. Το θέμα είναι πως αν αποκτηθεί κάποιος απλά για να αποκτηθεί θα είναι εγκληματικό. Οι Nets χρειάζονται έναν πραγματικά καλό ψηλό για να είναι ο βασικός center, καθώς το αγωνιστικό επίπεδο του Jordan έχει αρχίσει να κατρακυλάει τα τελευταία χρόνια.
Για να είμαι πιο ακριβής, μια ομάδα για να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς αμυντικά σε καταστάσεις play-off θα πρέπει να έχει ψηλό-τερματοφύλακα, έτσι ώστε να εμποδίσει τα drive των αντίπαλων guards (στο NBA, όλοι οι elite guard είναι aggressive προς το καλάθι).
Όπως είναι γνωστό όλα ξεκινάνε από την άμυνα του κεντρικού διαδρόμου, καθώς από εκεί συνήθως είναι το σημείο που ξεκινάνε οι περισσότερες ομάδες τις επιθέσεις τους, με pick’n’roll δράσεις.
Πώς λοιπόν θα ανταπεξέλθουν οι Nets στην pick’n’roll άμυνα όταν θα έχουν στον άσσο των Irving (ή τον Harden) και στο πέντε τον Jordan;
Είναι δεδομένο λοιπόν πως θα χρειαστούν έναν ψηλό με μέγεθος, καλό mobility, γρήγορα πόδια, με καλό positioning και γενικά με ανεπτυγμένο αμυντικό φίλτρο.
Τέτοιος ψηλός φυσικά δεν είναι ο τωρινός DeAndre, ο οποίος βέβαια είναι μια χαρά για να προσφέρει ένα εικοσάλεπτο.
Φυσικά κανένας free agent ψηλός αυτή την στιγμή δεν μπορεί να προσφέρει επίσης αυτά τα χαρακτηριστικά.
Έτσι η λύση σε όλο αυτό είναι η εξής.
Να επιχειρήσουν οι Nets άλλο ένα trade, ώστε να βρουν τον κατάλληλο ψηλό και ιδανικά αν είναι δυνατό έναν πλάγιο με 3D χαρακτηριστικά.
Κάτι τέτοιο βεβαίως είναι πραγματικά πολύ δύσκολο και ο λόγος είναι απλός, Οι Nets έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν δώσει ήδη τα πάντα για να αποκτήσουν τον Harden. Πραγματικά δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα προς ανταλλαγή μιας και ο Dinwiddie θα χάσει την σεζόν και ο Jordan πλέον δεν μπορεί να δοθεί μιας και είναι ο μοναδικός ψηλός της ομάδας.
Η μπίλια αν είναι να πέσει κάπου θα πέσει στον Harris, του οποίου όμως το πακέτο θεωρώ πως δεν είναι αρκετό για να δελεάσει μια ομάδα, ώστε να τους δώσει έναν πραγματικά καλό ψηλό.
Μόνο ομάδες που ψάχνουν απεγνωσμένα την off ball εκτέλεση (ο Harris είναι πραγματικός ελίτ φονιάς σε τέτοιες καταστάσεις) και ομάδες με πληθώρα ψηλών θα μπορούσαν να σκεφτούν ένα τέτοιο trade.
Τέτοιες ομάδες αυτή την στιγμή είναι μόνο οι Bucks, οι 76ers και οι Cavaliers αν και προσωπικά δεν μπορώ να δω πως οι πρώτες δύο θα δέχονταν να μπουν σε κουβέντα για κάποιο trade με μια ομάδα που είναι επίσης contender, άρα και άμεσος ανταγωνιστής.
Έτσι επιστρέφουμε στο θέμα του pace. Οι Nets επιβάλλεται να το αυξήσουν. Να το αυξήσουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην μπορεί καμία ομάδα να τους ακολουθήσει, καθώς καμία δεν έχει τόσο ταλέντο όσο αυτοί για να βάλουν τόσα πολλά καλάθια σε αυτές τις κατοχές.
Με λίγα λόγια μέχρι να έρθει κάποιος αξιοπρεπής ψηλός θα πρέπει να πάνε σε τακτική outscoring. Όμως επειδή είναι πολύ πιθανό ένας τέτοιος ψηλός να μην έρθει ποτέ, θα πρέπει να βρουν την λύση εκ των έσω, καθώς σε καταστάσεις play-off απέναντι σε top άμυνες, είναι σχεδόν δεδομένο πως ο ρυθμός θα πέσει και η αντίπαλη ομάδα θα τους αναγκάσει να ρίξουν το pace τους.
Η μόνη βιώσιμη λύση λοιπόν αν θέλουν οι Nets να κάνουν πρωταθλητισμό μέχρι τέλους είναι είτε κάποιο trade (δύσκολο βάση των τωρινών δεδομένων), είτε οι superstars τους να γίνουν επιδραστικοί και στις δύο μεριές του παρκέ, μετατρέποντας οι ίδιοι το σύνολο σε ένα two way τέτοιο (όπως πχ κάνει ο Γιάννης στους Bucks, ο LeBron με τον Davis στους LAL, ο Butler με τον Adebayo στους Heat κλπ).
Γενικά το trade είναι αρκετά καλό για τους Nets, αν και υπάρχουν ορισμένα ερωτηματικά πάνω σε αυτό. Αν κατάφερναν να διατηρήσουν τον Allen ή αν κατάφερναν έστω να πάρουν τον βετεράνο Tucker τότε θα μιλάγαμε για ένα εξαιρετικό τέτοιο.
Πάντως η τριάδα Irving-Harden-Durant είναι τρομακτική στο μισό γήπεδο.

Κάντε εικόνα τον Harden να κατεβάζει την μπάλα να παίρνει τον screen από τον Jordan και στα φτερά να υπάρχουν οι Irving και Durant έτοιμοι να εκτελέσουν ή να κόψουν προς την ρακέτα.
Σαν αντίπαλος προπονητής πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις αυτό;
Θα δώσεις το σουτ στον Harden με under; Θα κλείσεις μέσα δίνοντας ένα καλό σουτ στον Durant; Θα πας σε αλλαγή;
Εγώ πραγματικά δεν μπορώ να βρω κάποιον τρόπο για να αντιμετωπιστεί μια τέτοια συνθήκη.
Είναι τρομερά ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα στους Nets. Ελπίζω πραγματικά η όλη φάση να πετύχει, καθώς πάντα εκτιμούσα και σεβόμουν τα front office που πήγαιναν σε καταστάσεις all-in, προσπαθώντας συνεχώς να αυξήσουν τις πιθανότητες για τον τίτλο.
Μην ξεχνάμε πως all-in έκαναν και οι Raptors με το trade του Leonard, όπως και οι Lakers με εκείνο του Davis. Οι δύο τελευταίες πρωταθλήτριες δηλαδή.
Σε αυτό που πραγματικά ελπίζω είναι πως ο θιγμένος εγωισμός των τριών superstars (δεν είναι τα αγαπημένα παιδιά του NBA) θα είναι αυτός που θα τους αναγκάσει να συνεργαστούν και τελικώς να φτάσουν και οι τρεις στον στόχο, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα…
Indiana Pacers
Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενό μου, οι Pacers είναι μια ομάδα που έχει χτιστεί μέσω των trades της, τόσο στην free agency, όσο και κατά την διάρκεια της σεζόν. Οι αποφάσεις του front office είναι εξαιρετικές και έχουν οδηγήσει μια ομάδα σε μικρή αγορά και ένα franchise που δεν το λες και ελκυστικό να έχουν μια σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί μετά την φυγή του George, χωρίς καν να χρειαστούν κάποιο tanking.
Όπως είχα γράψει οι Pacers θα έπρεπε αν ήθελαν να κάνουν το βήμα παραπάνω να αποφάσιζαν τι θα έκαναν με τον Oladipo και τον Turner. Προσωπική μου άποψη ήταν ότι θα έπρεπε να ανταλλαχθούν και οι δύο ο πρώτος γιατί το συμβόλαιο του τελείωνε και επειδή δεν δείχνει να έχει επιστρέψει 100% από τον τραυματισμό του και ο δεύτερος γιατί έχει πιάσει ταβάνι η απόδοση του και γιατί θεωρώ πως πρέπει να στηριχθεί ακόμη περισσότερο το project του Sabonis.
Οι Pacers δεν έχασαν χρόνο.
Με την πρώτη ευκαιρία έδωσαν τον Oladipo (ο οποίος για να ανανεώσει σε λίγους μήνες θα ζητούσε ένα ποσό κοντά στα 30.000.000$), για να πάρουν τον LeVert.

O LeVert είναι πιο νέος από τον Oladipo, έχει εξελίξει το παιχνίδι του με την μπάλα στα χέρια, καθώς έχει μετατραπεί σε έναν αξιόπιστο combo guard, μπορεί να αμυνθεί εξαιρετικά πάνω στην μπάλα και φυσικά το συμβόλαιο του είναι πολύ “πιο φιλικό”, σε σύγκριση με του Oladipo.
Η διαφορά στο τέλος της σεζόν αν υπήρχε ανανέωση του Victor θα ήταν κοντά στα 14.000.000$.
Αν όλα είναι καλά με την υγεία του LeVert (εύχομαι ταχεία ανάρρωση στο παλικάρι), τότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό trade, καθώς το παιχνίδι του Caris ταιριάζει ιδανικά με εκείνο του Brogdon.
Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν και για τον μέλλον του Turner οι Pacers, εκεί που σίγουρα μπορούν να βρουν επίσης κάτι πολύ δυνατό, καθώς το συμβόλαιο του είναι επίσης πολύ προσιτό.
Cleveland Cavaliers
Το Cleveland είναι η ομάδα που μπήκε από την πίσω πόρτα στην όλη φάση και μπορούμε να πούμε ότι βγήκε 100% κερδισμένο.
Ουσιαστικά απέκτησαν τον Allen και τον Prince χωρίς να δώσουν κάτι (οκ έδωσαν τον Exum, παίχτης Euroleague προχωράμε).

Μιλάμε για μια μεγάλη ενίσχυση, η οποία ήρθε πραγματικά από το πουθενά για τους Cavaliers.
Ο Allen είναι ένας center που θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον. Είναι καλός rebounder, έχει καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι, είναι καλός roller σε pick’n’roll καταστάσεις, ενώ έχει και καλό timing στο block και γενικότερα είναι δυνατός στην άμυνα αέρος.
Αυτά που πρέπει να βελτιώσει για να θεωρείται top είναι φυσικά η άμυνα εδάφους, το positioning του, όπως και να δουλέψει ακόμα περισσότερο με το σώμα του, καθώς στην post άμυνα έχει σοβαρά προβλήματα.
Συνολικά βέβαια μιλάμε για έναν εξαιρετικό παίχτη και σίγουρα η κίνηση αυτή σηματοδοτεί, την άμεση αποχώρηση του Drummond (και των 28.000.000$ που έχει για συμβόλαιο), καθώς είναι δεδομένο πως οι Cavs θα προσπαθήσουν να τον ανταλλάξουν για να μην τον χάσουν ως ελεύθερο το καλοκαίρι.

Από την άλλη ο Prince είναι ένας τίμιο εργαλείο που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στα χέρια του. Δυνατός κορμός, μακριά χέρια, καλό footwork, καλός τόσο στην on ball, όσο και στην off ball άμυνα, ενώ έχει βελτιώσει πολύ το παιχνίδι του μακριά από την μπάλα, εκεί που μπορεί να βάλει τα σουτ, αλλά και να κόψει προς το καλάθι.
Γενικότερα είναι δύο κινήσεις από το πουθενά που αναβαθμίζουν το ρόστερ των Cavaliers, με παίχτες που μπορούν να στηρίξουν το project της ομάδας και όταν αυτή βγει από το tanking.
Το περίεργο με την όλη φάση του trade είναι πως η ομάδα που έδωσε το πιο δυνατό χαρτί (δηλαδή οι Rockets), είναι με διαφορά η πιο χαμένη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τρεις. Οι Nets γνωρίζουν πως κάτι κέρδισαν και κάτι έχασαν από αυτό το trade, με το πρόσημο να γέρνει ξεκάθαρα προς το θετικό (τον Harden πήραν εξάλλου μην ξεχνιόμαστε), ενώ οι Pacers και οι Cavs είναι 100% κερδισμένοι.