A Whole New Game

Επιτέλους!!!

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας υγεία μιας και δεν τα έχουμε πει από τότε που είχαμε την έναρξη της πανδημίας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Πρέπει να προσέξουμε όλοι μας ώστε να βγούμε και από αυτή την κρίση.

Επιτέλους, λοιπόν,  βλέπουμε μπάσκετ ξανά. Ναι δεν έχουμε κόσμο στα γήπεδα, ναι έχουμε απουσίες μερικών εκ των κορυφαίων παικτών στην λίγκα, ναι οι παρόντες δείχνουν ακόμα να προσέχουν τα πατήματα τους ώστε να μην ρισκάρουν τραυματισμό, όμως το παιχνίδι που αγαπάμε παίζεται ξανά στο κορυφαίο του επίπεδο.

Στην φούσκα αυτό το 15ήμερο έχουμε δει μερικές από τις κορυφαίες παραστάσεις – σε συνέχεια – παικτών.

Οι Lillard – Booker δίνουν εδώ και μέρες μάχη προκειμένου να βάλουν τις ομάδες τους στα πλει-οφ, εκμεταλλευόμενοι κυρίως την καθίζηση του υπέροχου Memphis του Ja Morant. Εκτός από τους 2 αυτούς όμως, υπάρχουν και άλλοι που ξαφνικά τραβάνε πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση τους και οδηγώντας τις ομάδες τους σε νίκες και είσοδο στα πλει-οφ.

Για αυτούς θα μιλήσουμε σήμερα.

1.

Με πρώτο και καλύτερο τον TJ Warren.

H ομάδα έκπληξη της «φούσκας» Suns τον άφησαν ελεύθερο το καλοκαίρι αντί ενός πινακίου φακής (χρηματική αποζημίωση) για να ανοίξουν χώρο στο salary cup, να φέρουν έναν PG δίπλα στον σταρ της ομάδας Devin Booker.

Ο Warren απλά βρίσκεται στην ζώνη του λυκόφωτος. Οδηγεί την ομάδα του σε ρεκόρ 4-2 μέχρι στιγμής, χαρίζοντας μας και μια μοναδική παράσταση απέναντι στους Lakers του Βασιλιά.

31 PPG – 52.2% 3PTS – 6.5REB – 2 AST – 1.5 STL – 1 TOV

2.

Επόμενος στην λίστα ο Βόσνιος γίγαντας Jusuf Nurkic.

Έχοντας χάσει όλη την σεζόν οι Blazers στηρίχθηκαν στον Hassan Whiteside ώστε να καλύψουν το κενό. Φευ! Ο εκρηκτικός ψηλός για ακόμα μια φορά παίζει κάτω από τις (τεράστιες) δυνατότητες του και παρασύρει όλο το σύνολο μαζί του. Με την επιστροφή του Nurkic (και του πολύτιμου Collins στο 4) η άμυνα των Blazers έγινε πιο αποτελεσματική (όσο μπορεί να συμβεί αυτό), ενώ ο Βόσνιος με το πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο του, βοηθάει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού σε αυτό το 5-2 μέχρι τώρα της ομάδας του, υποστηρίζοντας τον ηγέτη της στο μέγιστο βαθμό, στην προσπάθεια τους να τρυπώσουν στα πλέι-οφ.

17 PPG – 7.2 REB – 4.2 AST – 1.1 STL – 2.5 BLK

3.

Με την απουσία του Kelly Oubre Jr, ο rookie των Suns Cameron Johnson έχει μπει για τα καλά στο rotation της ομαδας του και προσφέρει πολύτιμες λύσεις και στις 2 θέσεις των forward. Εχει εκτοξεύσει τα νούμερα του σε σχέση με το πρώτο κομμάτι της σεζόν ενώ το Low mistake παιχνίδι του κολλάει άψογα δίπλα στον σταρ των Ήλιων.

13 PPG – 6 REB – 2 AST – 0.4 TOV (!) – 100% FT%

4.

H ομάδα που εχει πληγεί περισσότερο από την όλη φάση είναι οι Brooklyn Nets.

Με ένα ρόστερ που θυμίζει κάτι αναμεσά σε Euroleague – G-League – TBT Tournament οι Nets παρότι έχουν νέο προπονητή τα πάνε εξαιρετικά στην φούσκα έχοντας ρεκόρ 5-2. Ένας από τους λόγους είναι η άνοδος στην απόδοση του Γάλλου swingman Timothe Luwawu-Cabarrot.

Ο Luwawu-Cabarrot δίνει μάχη για να παραμείνει στον μαγικό κόσμο και οι καλοκαιρινές του εμφανίσεις είναι σίγουρο ότι θα του χαρίσουν μια θέση και στο νέο πρωτάθλημα.

14,14 PPG – 42.5% 3PTS – 4 REB

5.

Όταν ήταν στο λύκειο τον βλέπαμε και νομίζαμε ότι είναι εξωγήινος. Όμως ένας τραυματισμός στη μέση δεν του επέτρεψε να παίξει ποτέ στο κολέγιο και παρόλα αυτά ο Malone του έδωσε την ευκαιρία και τον επέλεξε για τους Νuggets.Έχασε όλη την πρώτη σεζόν. Φέτος όμως δειλά-δειλά αρχίζει να θυμίζει τον παίχτη που μας άφηνε με το στόμα ανοιχτό.

Ο Michael Porter Jr εκμεταλλευόμενος τις απουσίες των Nuggets εχει αρχίσει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και αν δαμάσει τον ασυγκράτητο χαρακτήρα του τότε βάζει πλώρη για να γίνει All-Star πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε, ενώ και ο Jokic θα βρει ένα εξαιρετικό παίκτη για να στηρίξει το παιχνίδι του.

23,8 PPG – 45.2% 3PTS – 7 REB – 1.5 AST (!!!)

6.

Δεύτερος παίκτης από το Portland.

Ο δευτεροετής Gary Trent Jr εχει πιάσει την ευκαιρία που του δόθηκε από τον τραυματισμό του Hood από τα μαλλιά και κερδίζει χρόνο και ρολό σε κάθε ματς. Εκτελεί με εξαιρετικά ποσοστά χωρίς να θέλει την μπάλα στα χεριά ενώ είναι σχεδόν αλάνθαστος σε όλο το τουρνουά (AST/TOV 10/1!!!).

Έρχεται από τον πάγκο και αποτελεί τον 6ο καλύτερο παίκτη στην λίγκα σε αυτό το τουρνουά.

17 PPG – 52.5% 3PTS – 8 shots per game – 1.5 AST – 1 STL

Σε αυτή την λίστα θα μπορούσα να βάλω και τον Grayson Allen των Grizzlies απλά η ομάδα του απογοητεύει. Θεωρώ δεδομένο ότι θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Αν καταφέρει να αποβάλλει οριστικά τις μικρές φωνές στο κεφάλι του που τον οδηγούν στο σκοτάδι. Η αθλητικότητα του και το εξαιρετικό off-ball παιχνίδι του κολλάνε αψογά δίπλα στα στοιχεία του Ja Morant.

Ας αφήσουμε όμως και κάτι για μελλοντικές συζητήσεις. Άλλωστε σε δυο μέρες αρχίζουν τα NBA Play-offs και είμαστε και οι 8 στις επάλξεις. Ας απολαύσουμε τα παιχνιδια έστω και σε αυτή την μορφή.

Αλλά κυρίως, ας ευχηθούμε την νέα χρονιά η κανονικότητα να επανέλθει στην ζωή μας, όσο μακρινό και αν φαντάζει αυτό σήμερα..

Discover more from The Hateful 8

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading